Het ontstaan van Trendiamo
De oorsprong van de Trendiamo e-steps met Italiaans design ligt in de paardensport. Door regelgeving binnen de paardensport was het niet meer toegestaan om op quads het eventing-parcours te verkennen. Er was behoefte aan een sterke elektrische step om offroad terrein te verkennen.
De eerste Trendiamo werd de Offroad en werd al snel erg populair binnen de paardensport. Daarna kwam er toch ook behoefte aan een e-step met goedkeuring voor de openbare weg zodat de steps vaker gebruikt konden worden. Vanuit die behoefte hebben wij nieuwe e-step modellen gelanceerd die goedgekeurd zijn door het RDW.





Veelgestelde
vragen.
Nederland
Volgens de Nederlandse verkeerswet valt de gemotoriseerde step onder de snor- en bromfietsen en moeten ze zijn goedgekeurd voor de openbare weg. Op dit moment hebben de TRENDIAMO Country, Country Far Drive, Metropole en Endurance een EEC-goedkeuring. Bij een goedgekeurde step is een goedkeuringsnummer in het frame geslagen. De steps dienen verzekerd te worden en te worden voorzien van een blauw of geel kenteken (afhankelijk van het type).
België
Als u met een elektrische step met zadel op de openbare weg wil rijden, moet u minstens 16 jaar zijn. een maximale snelheid van 45 km/uur hebben, die overeenkomstig de wegcode een bromfiets klasse B is. Voor deze elektrische step moet u ook een rijbewijs AM hebben.
Een elektrische step zonder zadel heeft een maximale snelheid van 25 km/uur. U hebt geen rijbewijs nodig. Een verzekering is niet verplicht, maar een familiale verzekering wordt aangeraden om u te beschermen tegen schade aan derden. Na aankoop mag u meteen met uw elektrische step op de openbare weg rijden.
Ten eerste heb je een bromfietsrijbewijs of een rijbewijs voor auto of motor (NL) nodig. Vanaf 16 jaar mag je op een brom- of snorfiets rijden met een bromfietsrijbewijs. Als je een auto- of motorrijbewijs hebt heb je geen bromfietsrijbewijs nodig.
Naast een rijbewijs heb je (minimaal) een WA-verzekering nodig. Dat geldt voor iedere brom- of snorfiets. WA wil zeggen Wettelijke Aansprakelijkheid. Als verzekerde ben je gedekt voor de schade door ongevallen, die je veroorzaakt. De verzekeringskosten voor onze producten zijn zeer laag; ca. € 50,- per jaar. Onverzekerd rijden op een brom- of snorfiets is verboden.
Overal, behalve op de openbare weg. Denk aan eigen terrein zoals de tuin, camping, haventerrein, bedrijventerrein, sportterreinen, paddock, op afgesloten evenementen, in het magazijn, in beursgebouwen etc. Mits je toestemming hebt van de eigenaar uiteraard.
Dan ben je strafbaar en riskeer je een forse geldboete. Bovendien loop je een reële kans, dat je verzekeringsmaatschappij eventuele schade niet dekt. In feite ben je dus niet verzekerd.
Onverzekerd rijden op je step kan bij het veroorzaken van een ongeval grote gevolgen hebben voor de rest van je leven. De schade is niet gedekt en kan in principe in lengte van jaren op jou verhaald worden. Aangezien er een kenteken op snor- of bromfiets zit, krijg je overigens automatisch een boete als je snor- of bromfiets niet verzekerd is. En die is een stuk hoger dan de kosten van een verzekering!
Dat ligt aan de agent die je tegenkomt. Je step kan onmiddellijk in beslag worden genomen of je voert een prettig gesprek en rijdt lachend weg (en alles hier tussenin). De politie is niet altijd op de hoogte van de regels omtrent elektrische steps, maar wij zijn er duidelijk in: zonder RDW- of EEC-typegoedkeuring mogen ze niet op de openbare weg!
Bij de meeste fietsenmakers en diverse verzekeraars zoals
In sommige Europese landen is een gemotoriseerde step toegestaan op de openbare weg of doen ze er niet moeilijk over. In Italië bijvoorbeeld, krijg je over het algemeen geen problemen met de politie. Deze informatie hebben wij gekregen van klanten. Of het altijd zo is, kunnen we niet garanderen. Ook kun je hier geen rechten aan ontlenen. Wij adviseren je om altijd navraag te doen bij lokale autoriteiten.
Dat maakt niet uit, zolang je maar niet op de openbare weg rijdt. Voor je eigen veiligheid raden wij altijd goede beschermende kleding en eventueel een helm en andere lichaamsbescherming aan. Maar verplicht is dit niet, je rijdt tenslotte op eigen terrein.
Misschien lukt het je om een niet goedgekeurde step bij een verzekeringsmaatschappij te verzekeren. De waarde van deze verzekering valt binnen Nederland in ieder geval te betwijfelen, want je voldoet niet aan de algemene voorwaarden. Je bent dan ook ‘vogelvrij’ als je schade veroorzaakt. De verzekering kan met de ‘groene kaart’ wél bruikbaar (of zelfs verplicht) zijn in landen waar niet goedgekeurde motorsteps worden toegelaten op de openbare weg.